Honvédelmi alkalmazotti, egyenruha nélküli szolgálatvállalás

honvédelmi alkalmazotti

Honvédelmi alkalmazotti jogviszony alapvető feltételei

 

  • büntetlen előélet
  • betöltött 18. életév
  • magyar állampolgárság vagy külön jogszabály szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezés, illetve bevándorolt vagy letelepedett jogviszony
  • cselekvőképesség
  • állam elleni bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt nem áll

(Nem magyar állampolgár kizárólag abban az esetben alkalmazható, ha a honvédelmi alkalmazotti munkakör nemzetbiztonsági ellenőrzéshez nem kötött, és az alkalmazni tervezett személy a honvédelmi alkalmazotti munkakör ellátásához szükséges magyar nyelvtudással rendelkezik.)

 

A szerződéses katonai szolgálatra való alkalmasság-vizsgálati eljárással szemben a honvédelmi alkalmazott egészségügyi alkalmasságát a jelentkezési eljárást lefolytató katonai szervezet üzemorvosi szolgálata végzi.

 

Az alkalmassági vizsgálathoz az alábbi okmányok megléte szükséges

  • társadalombiztosítási azonosító jelet igazoló okmány (TAJ kártya)
  • 1 hónapnál nem régebbi háziorvosi tájékoztató
  • 1 évnél nem régebbi negatív mellkasröntgen lelet
  • nők esetében 3 hónapnál nem régebbi nőgyógyászati lelet és 1 éven belüli cytológia lelet, 45 éves életkor felett 1 évnél nem régebbi mammográfiai lelet
  • 1 évnél nem régebbi laboratóriumi lelet
  • munkakörtől függően gépjárművezetőknek jogosítvány, konyhai alkalmazottak esetében egészségügyi kiskönyv, monitor előtt végzett munkakör esetén szemészeti vizsgálat eredménye

 

A kinevezésben a honvédelmi alkalmazotti jogviszony létesítésekor 3 hónapot meghaladó próbaidő köthető ki, melynek tartama legfeljebb 4 hónapig terjedhet, és nem hosszabbítható meg. Ezalatt a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt bármelyik fél azonnali hatállyal indokolás nélkül megszüntetheti.

 

Honvédelmi alkalmazotti állománykategória esetén fizetésre, kedvezményes étkezésre, munkába járás költségtérítésre, valamint – a honvédelmi alkalmazotti igazolvány megléte mellett – egyes nagyvállalatoknál kedvezményes vásárlási lehetőségek (Praktiker, Hervis stb.) illetik meg a honvédelmi alkalmazottat már próbaidő alatt is.

A honvédelmi alkalmazott és a munkáltató között határozatlan idejű munkaszerződés jön létre a 3 vagy 4 hónapos próbaidő leteltével. Határozott idejű szerződés csak konkrét projektfeladat ellátása mellett lehetséges.

A honvédelmi alkalmazotti kinevezésnél a korábbi katonai rendfokozatok nem vehetők figyelembe. A honvédelmi szervezet tartósan magas színvonalú munkavégzés vagy kiemelkedő munkateljesítmény esetén (fizetési osztályba besorolástól függően) munkatársi, főmunkatársi, tanácsosi, illetve főtanácsosi címet adományozhat.

 

Amennyiben egyenruha nélküli szolgálatot szeretnél vállalni a Magyar Honvédségben, jelentkezésedet az Online Toborzó Irodának tudod leadni: onlinetoborzo@mil.hu

 

Ide kell megküldened önéletrajzodat, melyet követően az iroda elindítja beosztáskeresési folyamatot. Amennyiben az sikeresen végződik, várhatóan egy személyi meghallgatásban lesz részed, ahol a jogviszony létesítésével és a munkakörrel  kapcsolatosan bővebb információkat az adott honvédelmi szervezet személyügyi részlegétől fogsz kapni.

Rendeltetés

Az örökség, mely kötelez! Háborúink hősei tetteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket. Az általuk megtestesített ideák gyakorlása, vagyis a hierarchia elfogadása, a parancs és az engedelmesség rendje, a harc közbeni heroizmus, a becsület és hűség, valamint az önfeláldozás erényei, időtlen értékek, melyek a nemzet létének, egységének és fennmaradásának is elengedhetetlen feltételei.

Hol találkozhatunk?

Az online térben a Központi Online Toborzó Iroda várja a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit a Facebook Messengeren Irány a Sereg névre címzett új üzeneten keresztül bármikor elküldhetsz.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei hadkiegészítő és toborzó irodáinak ügyfélfogadási időpontjai az alábbiak szerint alakulnak!

Toborzó Irodák Elérhetőségei


Ezen kívül rendezvényeinken is találkozhatsz velünk személyesen

Rendezvényeink

Jelentkezz közénk

Érdekel a katona élet? Kipróbálnád magad? Válaszolj pár kérdésünkre és tudd meg mi számodra az ideális pálya:

JELENTKEZÉS

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.

Irány a Sereg! – a Magyar Honvédség Karrieroldala