Jelentkezés

section-34817a8

A katonává válás folyamata három lepésből áll

1.       Jelentkezés leadása és beosztáskeresés

2.       Beosztásnak megfelelő alkalmasság-vizsgálat

3.       Alapkiképzés

 

Az első lépés tehát a Magyar Honvédség állományába való jelentkezés. Jelenleg szerződéses, önkéntes tartalékos katonai vagy honvédelmi alkalmazotti szolgálat vállalására van lehetőség. Ezek mellett pedig 2021. augusztus 31-ig Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) is tudsz jelentkezni.

 

//iranyasereg.hu/wp-content/uploads/2021/08/60f7fdcfc3b98918033543.jpg
section-b83d4c7

A jogviszony létesítéséhez szükséges

 • betöltött 18. életév
 • magyar állampolgárság (kettős állampolgárság esetén, ha az egyik magyar, az már megfelelő)
 • cselekvőképesség
 • állandó belföldi lakó- vagy legalább (ideiglenes) tartózkodási hely
 • büntetlen előélet
 • egyes alkotmányos jogok törvény szerinti korlátozásának elfogadása
 • beosztás függvényében nemzetbiztonsági bevizsgáláson való megfelelés
 • A 599/2021. (X.28.) Kormányrendeletben meghatározottak szerint a koronavírus elleni védőoltás felvételének vagy a felvétel alóli mentességnek az igazolása

Nem létesíthető katonai jogviszony azzal, akinek a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítésétől számítva még nem telt el 3 év. Továbbá akkor sem, ha a bíróság közügyektől eltiltás, lefokozás vagy szolgálati viszony megszüntetése büntetést szabott ki, illetve ha ezekre fegyelmi fenyítésként került sor.

A Honvédség sorai között megtalálható beosztások választéka – igényelt szakmai végzettségeket tekintve – sokrétű, így akár az végzettségednek vagy megszerzett tapasztalataidnak megfelelő pozíciók után is érdemes lehet kutatni. Ez egy hosszabb folyamat, mely mindenképpen a toborzók számára leadott jelentkezéssel kezdődik, és két módon történhet:

section-d870805

1, Online beosztáskeresés

(ebben az esetben csak szerződéses katonai és honvédelmi alkalmazotti szolgálatvállalásra való jelentkezésedet tudod leadni)

A Központi Online Toborzó Iroda részére a főoldalon az "Érdekel" gombra kattintást követően a pályázók önéletrajzot küldhetnek, melyet az iroda továbbít a pályázó által megjelölt helyőrségek katonai alakulatai részére. A toborzók természetesen figyelembe veszik a pályázó végzettségét és szakmai tapasztalatát egyaránt. Sikeres beosztáskeresést követően a jelentkező az általa választott hadkiegészítő és toborzó irodán tudja folytatni a felvételi eljárást.

 

VAGY

 

section-a181166

2, Személyes jelentkezés/beosztáskeresés

(szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálatvállalásra való jelentkezésedet tudod itt leadni)

 

A jelentkező a minden megyeszékhelyen megtalálható hadkiegészítő és toborzó irodán tudja leadni jelentkezését. Ezt követően a beosztáskeresési folyamat hasonlóképpen működik, mint az online lehetőségnél.

 

A személyes jelentkezéshez szükséges okmányok:

 • személyazonosító igazolvány,
 • lakcímkártya,
 • adókártya,
 • TAJ-kártya,
 • bizonyítványok (iskolai végzettséget, szakképzettséget, nyelvvizsgát igazoló bizonyítvány),
 • érvényes gépjárművezetői engedély (ha rendelkezik vele).

 

Amennyiben további kérdése lenne, forduljon bizalommal toborzó kollégáinkhoz akár azonnal egy Messenger üzenet küldésével az "Irány a sereg" névre címezve!

Rendeltetés

Az örökség, mely kötelez! Háborúink hősei tetteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket. Az általuk megtestesített ideák gyakorlása, vagyis a hierarchia elfogadása, a parancs és az engedelmesség rendje, a harc közbeni heroizmus, a becsület és hűség, valamint az önfeláldozás erényei, időtlen értékek, melyek a nemzet létének, egységének és fennmaradásának is elengedhetetlen feltételei.

Hol találkozhatunk?

Az online térben a Központi Online Toborzó Iroda várja a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit a Facebook Messengeren Irány a Sereg névre címzett új üzeneten keresztül bármikor elküldhetsz.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei hadkiegészítő és toborzó irodáinak ügyfélfogadási időpontjai az alábbiak szerint alakulnak!

Toborzó Irodák Elérhetőségei


Ezen kívül rendezvényeinken is találkozhatsz velünk személyesen

Rendezvényeink

Jelentkezz közénk

Érdekel a katona élet? Kipróbálnád magad? Válaszolj pár kérdésünkre és tudd meg mi számodra az ideális pálya:

JELENTKEZÉS

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.

Irány a Sereg! – a Magyar Honvédség Karrieroldala