section-5f9f8bd

Változatos életre és izgalmas középiskolai évekre vágysz? Kilépnél eddigi megszokott életedből?  Szeretnéd megtudni mit jelent a Hazafiasság, Bajtársiasság, Fegyelem és Kötelességtudat? Érdeklődsz a haditechnika iránt, belekóstolnál a katonaéletbe? Mi segítünk a döntésben! Jelentkezz országos programunkba, válassz olyan iskolát, amely közelebb visz egy életre szóló Hivatás felé! Legyél Te is Honvéd Kadét!

section-6baeb93

Honvéd Kadét Program:

A Honvédelmi Minisztérium által támogatott középiskolások számára nyújtott nevelési program célja, hogy az iskolai tanórákat hatékonyan kombinálja egy korszerű, a diákoknak kihívást jelentő, értékes tapasztalatokat nyújtó elfoglaltságokkal, mely a honvédségi, katonai környezet miatt egyedi különleges élményt és fejlődési lehetőséget nyújt a diákoknak.

A résztvevők felkészülhetnek a választott életpályájuk sikeres megvalósítására, eközben hiteles információkkal bővíthetik ismereteiket a Magyar Honvédségről és annak társadalmi szerepéről.

Ki számít Kadétnak?

A Honvéd Kadét Programhoz csatlakozó iskolákban tanuló diákok, akik a „katonai alapismeretek” választható közismereti tantárgyat tanulják, vagy honvédelmi ágazati szakképzésben vesznek részt.

 

A Honvéd Kadét Program három szinten valósul meg:

Honvéd középiskola:

A honvédelmi nevelés egyedi, sajátos színtere. A bentlakásos rendszernek – a napirenddel működő honvéd kollégiumnak – és a (honvédelmi) minisztériumi fenntartásnak köszönhetően itt folyik a legintenzívebb honvédelmi nevelés: a növendékek a tanév során a hét legalább 5 napján, gyakorlatilag egész nap honvédelmi nevelésben részesülnek, így a honvéd középiskola és kollégium integráltan nyújtja a tanórai, a tanórán kívüli iskolai és az iskolán kívüli honvédelmi nevelést.

Honvédelmi ágazati szakképzés:

Ez a képzési forma azokban a honvédelmi ágazati szakképzést felvállaló szakgimnáziumokban működik, amelyek erre a honvédelemért felelős minisztertől engedélyt kaptak. Az ágazati szakképzés során a diákok a 9-12. évfolyamon összesen közel 1500 órában tanulnak a honvédelemhez kapcsolódó tantárgyakat, majd a honvédelmi szakmai tantárgyból kötelezően közép vagy választható emelt szintű érettségi vizsgát tesznek. A sikeres érettségi vizsgával egyidejűleg OKJ 52 863 01 Honvéd kadét, igazgatási ügykezelő szakképesítést szereznek.

Kadét Programban részt vevő középiskolák:

A Honvéd Kadét Programhoz csatlakozott mintegy 50 középiskolákban a diákoknak lehetőségük van egy oktatási és szabadidős tevékenységet kombináló fejlesztő program részévé válni. A Kadétok a katonai alapismeretek választható tantárgy mellett részt vehetnek olyan hazafias élményeket biztosító foglalkozásokon, versenyeken, honvédelmi napokon, sportlövész, vagy más edzéseken, nyári táborokon, amelyeket a részükre az iskola, a Magyar Honvédség, illetve a Honvédelmi Sportszövetség szervez.

Weboldal és további információk: kadetprogram.hu

Ha érdeklődsz, a katonai pálya iránt jelentkezz Kadétnak!

Jelentkezem!

Rendeltetés

Az örökség, mely kötelez! Háborúink hősei tetteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket. Az általuk megtestesített ideák gyakorlása, vagyis a hierarchia elfogadása, a parancs és az engedelmesség rendje, a harc közbeni heroizmus, a becsület és hűség, valamint az önfeláldozás erényei, időtlen értékek, melyek a nemzet létének, egységének és fennmaradásának is elengedhetetlen feltételei.

Hol találkozhatunk?

Az online térben a Központi Online Toborzó Iroda várja a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit a Facebook Messengeren Irány a Sereg névre címzett új üzeneten keresztül bármikor elküldhetsz.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei hadkiegészítő és toborzó irodáinak ügyfélfogadási időpontjai az alábbiak szerint alakulnak!

Toborzó Irodák Elérhetőségei


Ezen kívül rendezvényeinken is találkozhatsz velünk személyesen

Rendezvényeink

Jelentkezz közénk

Érdekel a katona élet? Kipróbálnád magad? Válaszolj pár kérdésünkre és tudd meg mi számodra az ideális pálya:

JELENTKEZÉS

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.

Irány a Sereg! – a Magyar Honvédség Karrieroldala