ÉS TE
KÉSZEN
ÁLLSZ?


MAGYARORSZÁG
BÉKÉJE ÉS BIZTONSÁGA
KÖZÖS ÜGYÜNK!

ÉRDEKEL

ÖNKÉNTES
KATONAI
SZOLGÁLAT


ÉS TE KÉSZEN ÁLLSZ?

ÉRDEKEL

MIBŐL ÁLL AZ ÖNKÉNTES KATONAI SZOLGÁLAT?

A program első részét a 2 hónapos alapkiképzés adja. Ennek során a katonai érintkezés és a fegyveres harc alapvető ismereteit sajátíthatják el a résztvevők. A végén mindenki eldöntheti, hogy az alapképzést folytatja, vagy átmegy valamelyik műveleti besorolású alakulathoz, így akár harckocsizó, tüzér vagy felderítő kiképzést is lehet választani.

Az alapképzés 6 hónapos teljesítésével 16 pont és a mindenkori minimálbérnek megfelelő illetmény, míg a speciális szakfelkészítés esetén 32 többletpont és a garantált bérminimum jár.

Hat hónap után további fél évig lehet még folytatni az ÖKSZ-programot. Ezzel műveleti besorolású alakulatnál 64 pluszpontot lehet szerezni.

 

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

•    betöltött 18. életév;
•    büntetlen előélet;
•    magyar állampolgárság;
•    magyarországi állandó lakcím vagy tartózkodási hely;
•    minimum 8 általános iskolai végzettség;
•    háziorvosi/pszichológiai vizsgálatok (II. típusú lőfegyvertartási engedélyhez)

Jelentkezni lehet március 5-én éjfélig az iranyasereg.hu oldalon, valamint az ország bármelyik toborzóirodájában. A kiképzések március 11-én indulnak.

Az ÖKSZ-5 program második ciklusa után, a szükséges felkészítés teljesítésével – tartalékos vagy szerződéses jogviszony vállalásával –, missziós szolgálatot is lehet vállalni.

A Magyar Honvédség toborzókampánya továbbra is valamennyi szolgálati formára kiterjed! Az ÖKSZ-program mellett minden hónapban indul alapkiképzés a szerződéses és a tartalékos szolgálatra jelentkezőknek.

ÉS TE KÉSZEN ÁLLSZ?

 

ÉRDEKEL