Ösztöndíjak

section-0f96a5b

A Honvédelmi Minisztérium számos évente megpályázható ösztöndíjjal támogatja a honvédség iránt érdeklődőket és a leendő katonákat.

Megújított és kibővített ösztöndíjainkkal már a középiskolás kortól az egyetemig tudjuk a diákokat ösztönözni arra, hogy fontolják meg a haza védelmére történő eskü nyilvános elmondását követően a hon védelmének gyakorlati megvalósítását.

 

Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíj

Béri Balogh Ádám középiskolai ösztöndíj

Ha magyarországi középiskola nappali tagozatos diákja vagy, tanulod a honvédelmi alapismeretek tantárgyat vagy honvéd kadét szakképzésben veszel részt és példás a magaviseleted, legalább jó osztályzatod van testnevelésből és minimum 4,5 a tanulmányi átlagod, megpályázhatod ezt az ösztöndíjat.

Lippai Balázs Esélyegyenlőségi ösztöndíj

Lippai Balázs Esélyegyenlőségi ösztöndíj

A Honvédelmi Minisztérium minden évben pályázati felhívást ad ki, melynek elnyerésére közép-, illetve felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók számára. Az ösztöndíjat 3,00 átlag feletti tanulmányt elérő, legalább jó magaviseletű tanuló, fegyelmi felelősségre vonásban NEM részesült, honvédelmi alapismeretek oktatásban részesülő hallgató nyerheti el, legfeljebb egy tanév (10 hónap) időtartamra.

5f221b69534bc972791814
5f51caa0aac6e114547203
5f51ca9e9ca63660474126
5f51caa04d935169496950
5f221b659251a619347992
{"visible_panels":"5","width":"1200","height":"600","orientation":"horizontal","panel_distance":"10","max_openedaccordion_size":"80%","open_panel_on":"hover","shadow":"false","autoplay":"false","mouse_wheel":"false"}

Mészáros Lázár ösztöndíj

Mészáros Lázár ösztöndíj

Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Az aktuális pályázatod 2022. január 7. beérkezési határidővel póstai úton nyujthatod be, amiről bővebb információt az alábbi dokumentumok letöltésével kaphatsz.

Pályázati Felhívás Mészáros Lázár ösztöndíj benyújtásához

Adatkezelési tájékoztató Mészáros Lázár ösztöndíj pályázatához

Pályázati Adatlap (géppel kitölthető)

 

Önkéntes Tartalékos Ösztöndíj

Önkéntes Tartalékos Ösztöndíj

Az Önkéntes Tartalékos Ösztöndíjra azok a Magyar Honvédség állományába tartozó műveleti és területvédelmi tartalékos katonák pályázhatnak, akik magyarországi polgári felsőoktatási intézményben vagy középiskolai szakképzésben vesznek részt, tehát tanulói jogviszonyban állnak. Az ösztöndíjra az a tanuló is pályázhat, aki még nem a tartalékos állomány része, de legkésőbb az ösztöndíjszerződés megkötéséig tartalékos jogviszonyba lép.

Az ösztöndíjszerződés megkötésével az arra jogosult vállalja a meghatározott végzettség vagy szakképzettség megszerzését, és legalább a támogatott tanulmányokkal megegyező ideig fenntartja a jogviszonyát – akkor is, ha a képesítést végül nem szerzi meg. Az önkéntes műveleti tartalékosoknak az alapkiképzés teljesítését, az önkéntes területvédelmi tartalékosoknak pedig az alapfelkészítés elvégzését kell vállalnia egy éven belül, valamint beosztásra történő felkészítéshez az önkéntes tartalékos tiszti vagy altiszti alaptanfolyam mindkét moduljának teljesítését.

Rendeltetés

Az örökség, mely kötelez! Háborúink hősei tetteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket. Az általuk megtestesített ideák gyakorlása, vagyis a hierarchia elfogadása, a parancs és az engedelmesség rendje, a harc közbeni heroizmus, a becsület és hűség, valamint az önfeláldozás erényei, időtlen értékek, melyek a nemzet létének, egységének és fennmaradásának is elengedhetetlen feltételei.

Hol találkozhatunk?

Az online térben a Központi Online Toborzó Iroda várja a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit a Facebook Messengeren Irány a Sereg névre címzett új üzeneten keresztül bármikor elküldhetsz.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei hadkiegészítő és toborzó irodáinak ügyfélfogadási időpontjai az alábbiak szerint alakulnak!

Toborzó Irodák Elérhetőségei


Ezen kívül rendezvényeinken is találkozhatsz velünk személyesen

Rendezvényeink

Jelentkezz közénk

Érdekel a katona élet? Kipróbálnád magad? Válaszolj pár kérdésünkre és tudd meg mi számodra az ideális pálya:

JELENTKEZÉS

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.

Irány a Sereg! – a Magyar Honvédség Karrieroldala