Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Átjelentkezés

Hogyan tudok más fegyveres szervtől áthelyezésre kerülni a Magyar Honvédséghez?

A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény lehetőséget biztosít a más fegyveres szervtől való áthelyezés lehetőségére. Ebben az esetben az adott személyt – a háromoldalú megállapodás megkötésével – hivatásos állományba tudja áthelyezni a Magyar Honvédség.

A pályázó, áthelyezési szándéka jelzéséül a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség, Központi Online Toborzó Iroda munkatársainak elektronikus úton (onlinetoborzo@mil.hu) megküldi az arcképes önéletrajzát, amennyiben van irányultsága megjelölve a helyőrséget és az alakulatot, ahol jogviszonyt szeretne létesíteni. Az Online Toborzó Iroda előzetesen megvizsgálja a jogviszony létesítés feltételeinek meglétét, majd továbbítja az adott önéletrajzot a kiválasztott és/vagy az általa javasolt katonai alakulatok részére. A katonai alakulatok fogadó készsége alapján az iroda munkatársai felveszik a kapcsolatot a pályázóval és tájékoztatják a beosztáskeresés sikerességéről, majd átirányítják az adott katonai szervezet kijelölt személyügyi munkatársa felé, aki az átadó fegyveres szervvel elindítja az áthelyezési folyamatot és elküldi alkalmassági vizsgálatra a személyt. A sikeres alkalmassági vizsgálatot és állományba vételt követően, amennyiben a pályázó nem mentesíthető az alapkiképzés elvégzése alól, az áthelyezéstől számított 1 éven belül részt kell vennie azon.

A Honvédség – a pályázó iskolai végzettsége és megszerzett tapasztalatai alapján – törekszik a megszerzett rendfokozat megtartására. Áthelyezés esetén a szolgálati idő folytonosan kerül számításra az előző jogviszonyban szerzett időponttól számítva.

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbitjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik
3 munkanapon belül felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: