Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Próbaidő

Mint minden munkahelyen a honvédségnél is van próbaidő.
Ez legfeljebb hat hónapot jelent, amikor megmutathatod az elszántságodat és lehetőséged van eldönteni, hogy valóban ez a Te utad.
Amennyiben a felvételi eljárás folyamán nem voltál sikeres a fizikai alkalmassági követelmények teljesítésében, legkésőbb a próbaidő leteltéig kell teljesítened – addig van lehetőséged fejleszteni az állóképességedet vagy a fizikai erőnlétedet.
A próbaidő alatt jogosult vagy illetményre, laktanyai elhelyezésre és étkezésre, valamint kapsz egyenruhát, felszerelést.
A próbaidő alatt a szerződésed, ezzel együtt szolgálati viszonyod indokolás nélkül, azonnali hatállyal megszüntethető, amelyet te, és a honvédségi szervezet parancsnoka is kezdeményezhet (meggondolod magad, vagy nem teljesíted az elvárásokat). Ilyenkor köteles vagy a kapott ruházati és egyéb felszerelési tárgyakat visszaadni.

Amennyiben szerződéses legénységi állományú katonaként létesítenek veled jogviszonyt, de nem voltál még katona, a szolgálati viszony kezdőnapjától számított 1 évig közkatonaként teljesítesz szolgálatot (nem viselsz rendfokozatot).
Ha már voltál katona, a katonai szolgálatról szóló igazolásod alapján megkapod a már megszerzett rendfokozatodat. Viszont, ha közben magasabb iskolai végzettséget szereztél, akkor magasabb rendfokozatot is kaphatsz. Amennyiben altiszti vagy tiszti beosztásba kerülsz az iskolai végzettséged alapján, akkor lehet magasabb kezdő rendfokozatod a tiszti, illetve altiszti eskü letételét követően, addig szerződéses pályakezdő leszel, és közkatonaként, rendfokozat nélkül teljesítesz szolgálatot. A kezdő altiszti rendfokozat őrmesteri, míg a kezdő tiszti rendfokozat hadnagyi lehet.

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: