Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Önkéntes Területvédelmi Tartalékos (ÖTT)

Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik civil foglalkozásuk
megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét!


„A honvédelem nemzeti ügy!”
Kipróbálnád magad katonaként? Ha baj van, szeretnél Te is ott lenni, ahol segíthetsz és számítanak rád? Tanulmányaid és a munkád mellett is segíthetsz a Haza szolgálatában! Jelentkezz területvédelmi tartalékos katonának! Számuzheted az egyhangúságot az életedbol! A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.


Az ország valamennyi járásában a területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok megalakításának célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható ero. A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, mely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetrol. Miután protokolláris feladatai is lehetnek a tartalékos katonáknak, jelenlétük emelhetik helyi szinten is az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát. Ha eddig vonzott a katonaság, de vonakodtál a lakóhelyedtol rövidebb-hosszabb idore elszakadni, hogy kiképzésen/felkészítésen vegyél részt, akkor ez a szolgálati forma pont Neked szól! A Magyar Honvédség lehetoséget ad arra, hogy lakókörnyezetedben kamatoztasd tudásodat országunk védelmében. Ne legyen megyénkben olyan település, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, bizonyos létszámú kiképzett katonai erovel! Jelentkezz Önkéntes Területvédelmi Tartalékosnak!

A jelentkezés menete
Amennyiben érdekel a területvédelmi tartalékos szolgálat, elso lépésként regisztrációra van szükség. Ez történhet a megyei toborzó ügyfélszolgálatokon, a Kormányablakokban, illetve Interneten keresztül az Irány a sereg (www.iranyasereg.hu) honlapon is. A regisztrációt követoen a toborzó iroda munkatársai felveszik Veled a kapcsolatot és egyeztetik az alkalmasság vizsgálat idopontját, helyszínét és az ehhez kapcsolódó további tudnivalókat. Az alkalmasság vizsgálat sikeres teljesítését követoen történik meg a szerzodés megkötése. A regisztrációhoz a személyes okmányaid és az összes iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány(ok) szükséges(ek).


Alkalmassági vizsgálat
A regisztráció után, csak a katonai toborzókkal történt egyeztetést követoen kerülhet rá sor. Katonai szolgálatra szerzodést kötni csak alkalmas minosítésu egészségi, pszichikai vizsgálatot követoen lehet. Az önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálatra jelentkezonek a kézi lofegyverek, loszerek, gáz- és riasztófegyverek megszerzésének és tartásának egészségi alkalmassági feltétele és vizsgálata szerinti II. típusú alkalmasság-vizsgálaton kell részt venniük. A vizsgálat költségét a Magyar Honvédség fizeti.


Az önkéntes területvédelmi tartalékosok juttatásai
Önkéntes tartalékos katonaként szerzodéskötési díjra (2019. évben bruttó 33 450,-Ft), rendelkezésre állási díjra (2019. évben bruttó 149 000,- Ft) jogosult. Továbbá a tényleges szolgálatteljesítés idotartamára – a rendszeresített szolgálati beosztáshoz tartozó besorolási osztálynak és besorolási kategóriának megfelelo – alapilletményre (Legénységi állomány alapilletmény: 135 797 Ft –tól 161 663 Ft –ig bruttó; Altiszti állomány alapilletménye: 213 395 Ft –tól 273 749 Ft –ig bruttó), laktanyai elhelyezésre, térítésmentes élelmezési és ruházati ellátásra, továbbá utazási költségtérítésre vagy jogosult.


Az önkéntes területvédelmi tartalékosok igénybevétele
A tartalékosok felkészítése és az alkalmazása helyben történik, alapvetoen a járásban,esetleg a megyén belül. A kiképzés évente összesen 20 nap. A felkészítésekre a lakóhelyedhez legközelebb eso kiképzési helyszínen kerül sor. A honvédelmi törvény értelmében 3 szerzodött éven belül maximum 6 hónapra hívhatnak be, amelyrol elozetesen értesítést kapsz. 

Az állomány feladatát képezheti többek között veszély-, és katasztrófahelyzetben történo igénybevétel, rendezvénybiztosítási-, toborzási- illetve különbözo díszelgési feladatok ellátása a járási vagy települési rendezvényeken.

Számítunk Rád! Tartozz közénk! Válaszd a bátrak útját!
Keresd a katonai toborzókat személyesen, telefonon vagy e-mailben!

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: