Szolgálati formák

section-7c8c03a

MIT NYÚJTUNK? Szolgálati formák

A Magyar Honvédség katonai állományát jelenleg a szerződéses és hivatásos, valamint a tartalékos katonai szolgálatot vállalók együttese teszi ki, emellett pedig van lehetőség honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban, egyenruha nélküli szolgálatot is vállalni.

Az első és legfontosabb szempont a választásnál, hogy milyen részben szeretnél részt venni a Magyar Honvédség életében!? Ha főállásként vagy hivatásként szeretnéd a katonai életformát választani, akkor a szerződéses (majd hivatásos) katonai szolgálat lesz a megfelelő számodra.

Amennyiben azonban polgári munkád megtartása, vagy esetleg tanulmányaid mellett szeretnél bizonyos intervallumok erejéig „egyenruhát viselni” akkor valószínűleg a tartalékos katonai szolgálat lesz megfelelő számodra.

 

section-1c81f44

A katonai szolgálatra való jelentkezés alapvető feltételei

  • betöltött 18. életév,
  • magyar állampolgárság,
  • cselekvőképesség,
  • büntetlen előélet,
  • állandó belföldi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezés,
  • katonai szolgálatra egészségi, pszichikai és fizikai szempontból alkalmas minősítés (szolgálati formánként eltérő módon megszerzett okmányok alapján),
  • a beosztás betöltéséhez (állománykategóriánként eltérő) előírt iskolai végzettség,
  • egyes alkotmányos jogok törvény szerinti korlátozásának elfogadása,
  • amennyiben a beosztás ellátáshoz nemzetbiztonsági szakvélemény megléte szükséges, akkor ennek a feltételnek történő megfelelés

 

Hivatásos/

Szerződéses

Tartalékos

 

Önkéntes Katonai SzolgálatHonvédelmi alkalmazott
Honvéd tiszt- és altisztjelöltekHonvéd Kadét Program

 

 

section-efc7c57

Rendeltetés

Az örökség, mely kötelez! Háborúink hősei tetteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket. Az általuk megtestesített ideák gyakorlása, vagyis a hierarchia elfogadása, a parancs és az engedelmesség rendje, a harc közbeni heroizmus, a becsület és hűség, valamint az önfeláldozás erényei, időtlen értékek, melyek a nemzet létének, egységének és fennmaradásának is elengedhetetlen feltételei.

Hol találkozhatunk?

Az online térben a Központi Online Toborzó Iroda várja a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit a Facebook Messengeren Irány a Sereg névre címzett új üzeneten keresztül bármikor elküldhetsz.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei hadkiegészítő és toborzó irodáinak ügyfélfogadási időpontjai az alábbiak szerint alakulnak!

Toborzó Irodák Elérhetőségei


Ezen kívül rendezvényeinken is találkozhatsz velünk személyesen

Rendezvényeink

Jelentkezz közénk

Érdekel a katona élet? Kipróbálnád magad? Válaszolj pár kérdésünkre és tudd meg mi számodra az ideális pálya:

JELENTKEZÉS

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.

Irány a Sereg! – a Magyar Honvédség Karrieroldala