Tartalékos

section-8c866e2

Megfordult a fejedben a haza védelme? Érdekelnek a kihívások és a változatos feladatok, de elkötelezett vagy munkád, vagy tanulmányaid iránt? Jól jönne egy kis kereset kiegészítés? A Magyar Honvédség lehetőséget ad a szolgálatra, hogy kamatoztasd tudásodat országunk védelmében! Jelentkezz tartalékos katonának! Életed egyik legnagyobb kalandja vár Rád!

Kipróbálnád magad katonaként? Ha baj van, szeretnél Te is ott leni, ahol segíthetsz és számítanak rád? Tanulmányaid mellett és a munkád mellett is segíthetsz a Haza szolgálatában! Jelentkezz tartalékos katonának!Számuzheted az egyhangúságot az életedbol!

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálat létrehozásának az volt a célja, hogy kiegészítsék, és olykor tehermentesítsék a hivatásos és szerzodéses állományt, valamint rendkívüli állapot és megelozo védelmi helyzet esetén katonai szolgálatot teljesítsenek. Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erokön nyugszik. Hazánknak is szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik civil foglalkozásuk vagy felsofokú tanulmányaik mellett támogatják a honvédség munkáját, és veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak az országnak.

Az önkéntes tartalékos katonák  tényleges szolgálati idotartama 3 éven belül összesen 6 hónap lehet. Amennyiben éppen nem hívják be oket – civil munkahelyeken dolgoznak, ezért a kormány arra törekedett, hogy különféle eszközökkel – így például állami támogatásokkal – motiválja a munkáltatókat az önkéntes katonai szolgálat tagjainak növelése érdekében. Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot támogató munkáltató a munkavállalójának tényleges katonai szolgálatteljesítési idotartamára, valamint az ezzel kapcsolatban kiadott pótszabadság idotartamára kompenzációra jogosult. Az önkéntes tartalékosok (ÖT) között megkülönböztetünk önkéntes muveleti tartalékos (ÖMT) és önkéntes védelmi tartalékos (ÖVT), valamint önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonákat.

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák
Ösztöndíj pályázatot hirdet az MH Tartalékképzo és Támogató Parancsnokság (MH TTP) olyan önkéntes muveleti (ÖMT) és önkéntes területvédelmi (ÖTT) tartalékos katonák számára, akik felsooktatásban tanulnak vagy szakképzo iskolába járnak.
Az ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik már nagykorúak és a következo idoszakban tartalékos szerzodést kötnek a honvédséggel.
A benyújtási határido: 2021 június 15.
pályázati felhívás, a pályázáshoz szükséges adatlap és adatkezelési tájékoztató innen letöltheto:
(letöltés a sárga kiemet szövegen keresztül)
Alapveto kérdések, amire segítünk megtalálni a válaszod:
  • Melyik szolgálati forma állna hozzád a legközelebb?
  • Milyen feltételek mellett választhatod az adott szolgálati formát?
  • Mennyire illeszkedik a személyiségedhez/életedhez a választott szolgálati forma?
  • Milyen megpályázható pozíció érheto el számodra a Magyar Honvédség állományában jelenleg?
==> Amennyiben nem felelsz meg minden elvárásnak ne keseredj el és olvasd el a többi szolgálati forma követelményeit is, biztosan lesz Neked személyre szabott szolgálati forma.
==> Amennyiben megfelelsz a követelményeknek és nem tudsz választani kérd online toborzó kollégánk segítségét!
1. Hívd telefonon a +36/1-433-9099 számon; vagy
2. Küldj egy Messenger üzenetet BÁRMIKOR az Irány a Sereg névre címezve. Mihamarabb válaszolunk.
section-104631a

Rendeltetés

Az örökség, mely kötelez! Háborúink hősei tetteikkel igazolták bátorságukat, nemzetük és bajtársaik iránti elkötelezettségüket. Az általuk megtestesített ideák gyakorlása, vagyis a hierarchia elfogadása, a parancs és az engedelmesség rendje, a harc közbeni heroizmus, a becsület és hűség, valamint az önfeláldozás erényei, időtlen értékek, melyek a nemzet létének, egységének és fennmaradásának is elengedhetetlen feltételei.

Hol találkozhatunk?

Az online térben a Központi Online Toborzó Iroda várja a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit a Facebook Messengeren Irány a Sereg névre címzett új üzeneten keresztül bármikor elküldhetsz.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei hadkiegészítő és toborzó irodáinak ügyfélfogadási időpontjai az alábbiak szerint alakulnak!

Toborzó Irodák Elérhetőségei


Ezen kívül rendezvényeinken is találkozhatsz velünk személyesen

Rendezvényeink

Jelentkezz közénk

Érdekel a katona élet? Kipróbálnád magad? Válaszolj pár kérdésünkre és tudd meg mi számodra az ideális pálya:

JELENTKEZÉS

Oldalunk sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.

Irány a Sereg! – a Magyar Honvédség Karrieroldala